Background adbanner
calendar

Subota 18. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“JOŠ SI JE VERIO, KONJU” Asmin urnisao Janjuša, vodi ga kod Karamujića i zakazuje mu terapiju, brutalno ga ponizio! “SITA SE PRODAVALA KAO KILO JAGNJETINE” Asmin zagrmeo pa NAJAVIO njene SLIKE IZ KATALOGA? ANELI DOZIVA I PREKLINJE DA ASMIN UĐE U RIJALITI: Nije mogla više da izdrži, hitno se obratila produkciji! “KAKVA PREVARA U SLAGALICI” Ljudi u neverici zbog situacije u kvizu, desila se neviđena greška i skandal! ”KRAO SAM AUTOMOBILE IZ ZABAVE” Baki B3 otkrio detalje optužnice SKANDALOZNO PRIZNANJE! “MOJ POROK JE KOCKA!” Andrija Đogani šokirao usred emisije (VIDEO) OPŠTI HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA ZBOG NIVES I DEJANA: Nakon saopštenja da će oni voditi rijaliti “Imanje”, komentari se samo nižu PRVO OGLAŠAVANJE NATAŠE NINKOVIĆ NAKON ŠTO JE HOSPITALIZOVANA: Glumica priznala u kakvom stanju se nalazi: “Deca su mi se uznemirila” UMRO JEDAN OD NAŠIH NAJTROFEJNIJIH TRENERA: Saopštene loše vesti, srpska košarka zavijena u crno! CEO REGION BRUJI O VODITELJKI RIJALITIJA “IMANJE” Evo ko je Nives Celzijus koja će voditi format sa Dejanom Dragojevićem! (FOTO) “JANJUŠE, JA BIH SE ZAPALIO OD SRAMOTE NA TVOM MESTU! Još si je i VERIO, konju!” Asmin ide kod KARAMUJIĆA (FOTO) STANIJA UCENILA ASMINA! Postavila mu ozbiljan ULTIMATUM, evo na šta je bio primoran da prihvati da bi ušao u vezu sa njom! STIŽE OGROMNO NEVREME U SRBIJU! Pljuskovi s grmljavinom, ovi delovi su na udaru, a evo kakvo vreme nas očekuje do kraja nedelje! Početak rijalitija “IMANJE” krije POSEBNU SIMBOLIKU! Počinje 7.SEPTEMBRA, a evo zašto je baš TAJ DATUM važan! MAJA UCENJUJE STANISLAVA! Mislile da kamere ne snimaju, uputila mu poslednje upozorenje, Krofak pobesneo! (VIDEO) PREDSEDNIK SE PROVOZAO BEOGRADOM! Natpis na automobilu sve nasmejao, Vučić poručio: “”Ne iskradam se ja da vozim, nego…”

ŠABAN U RANGU SA MAJKL DŽEKSONOM: Pokojni kralj narodne muzike svake godine zarađuje sve više para, evo o kojoj sumi je reč!

Objavio: RHT
09/06/2023 4:15 PM

Muzika Šabana Šaulića sve više se sluša, a to donosi i veće prihode članovima njegove porodice, koji su nasledili autorska prava pokojnog kralja narodne muzike.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, tokom 2022. godine firma “Luna mjuzik”, koja je u vlasništvu Šaulićeve supruge Gordane Goce Šaulić, ostvarila je ukupan prihod od 7.405.000 dinara, što je otprilike 63.290 evra. Ova suma predstavlja prihode od autorskih prava za pesme pokojnog Šabana. Goca je prijavila da je njena firma imala troškove u iznosu od 5.369.000 dinara, dok je čista zarada iznosila 17.487 evra. Takođe, plaćen je porez u iznosu od 237.000 dinara. Upoređujući podatke za 2022. i 2021. godinu, primećuje se rast zarade. Kao što smo već pisali, Šaulićeva udovica je pretprošle godine zaradila 55.300 evra, što je za otprilike 7.700 evra manje u odnosu na prethodnu godinu. U 2020. godini ostvaren je prihod od 37.220 evra. Ovi podaci ukazuju na to da Šaban, iako već četiri godine nije živ, i dalje zarađuje sve više svojom muzikom i delima.

Foto: YouTube Printscreen

Treba se podsetiti da je 2019. godine, kada je Šaban tragično izgubio život, samo u danu kada je sahranjen na Novom groblju, osam njegovih pesama na YouTube-u pregledano više od dva miliona puta. To je predstavljalo skok od gotovo 80 procenata u odnosu na vreme kada je kralj narodne muzike bio živ. Najveći porast popularnosti zabeležila je pesma “Ne plači, dušo”, uz koju se porodica Šaulić oprostila od Šabana u Aleji zaslužnih građana. Ova pesma je prethodno imala 143.000 pregleda, a na dan sahrane broj pregleda se povećao na skoro pola miliona. Numere poput “Danima te čekam”, “Tebe da zaboravim”, “Šadrvani” i “Sine, sine” takođe su doživele značajan rast slušanosti, sa prosekom od oko 100.000 pregleda u samo jednom danu. Šaulićevi vanvremenski hitovi poput “Dođi da ostarimo zajedno” i “Meni je sreća s tobom obećana”, kao i mnogi drugi, takođe su postali popularni kod Jutjub publike.

Ovakvi slučajevi su inače uobičajeni kada neka muzička zvezda izgubi život, ali se u Srbiji dosad definitivno nisu dešavali ovakvi drastični skokovi popularnosti kao što je to bio slučaj sa Šabanom.

Inače, kada su u pitanju svetske zvezde, sasvim je normalno da se vodi evidencija koliko je ko od muzičara zaradio posthumno, pa tako postoji i posebna Forbsova lista mrtvih slavnih s najvećim zaradama.

BONUS VIDEO:

hypetv.rs/alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner