PEVAČICA I DOMAĆICA: Breskvica otkrila omiljeni recept i pokazala svoje kulinarsko umeće!
Mlada i talentovana pevačica Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, nedavno je zasenila svoje obožavaoce ne samo svojim glasom, već i svojim kulinarskim umećem.
Naime, u jednoj emisiji, Breskvica je otkrila svoj omiljeni recept – zapečenu piletinu sa breskvama.
Mlada zvezda je korak po korak objasnila proces pripreme ovog ukusnog jela.
Sastojci:
- 2-3 veća komada piletine sa kožicom i kostima (batak, karabatak, belo meso)
- 400g breskvi
- 10 čeri paradajza
- 1/2 šolje brašna
- kašičica soli
- 1/2 šolje soka od pomorandže
- 2 kašike meda
- 2 kašike sirćeta
- kašika seckanog peršuna
Priprema:
Piletinu posolite, a zatim uvaljajte u brašno i propržite na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni. Zatim je stavite u vatrostalnu posudu. Oko piletine stavite polovine breskvi i čeri paradajz. Pomešajte sok od pomorandže, med i sirće i prelijte piletinu. Pospite peršunom i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni sa aluminijskom folijom, zatim skinite foliju i zapecite kratko dok ne porumeni.
Nema sumnje da je Breskvica oduševila fanove demonstrirajući svoje veštine kao domaćica.
BONUS VIDEO:
(Hypetv.rs)